Spot on Lolland-Falster

Første Femern tunnel-element

Klik på billedet for se videoen.
Videoen er tekstet på dansk og engelsk.

Se Kong Frederik indvie det første tunnelelement, hør talerne og oplev tunnel-elementet indefra.

Kom med og oplev pressedækningen da Kong Frederik X indviede det første tunnelelement til Femern-forbindelsen i Rødbyhavn på Lolland den 17. juni 2024. Hør hele talen ved indvielsen af Transportminister Thomas Danielsen og procesoperatørlærling Andreas Madsen.

Historisk dag på Femern byggepladsen i Rødbyhavn
Andreas Her. er taget med pressen til Rødbyhavn, hvor Kong Frederik X skal indvie det allerførste tunnel-element til Femern Bælt-forbindelsen.

Ved indvielsen byder repræsentanter fra Femern A/S velkommen og Transportminister Thomas Danielsen fortæller om det imponerende projekt. Femern Bælt-tunnelen vil forbinde Danmark og Tyskland med verdens største kombinerede vej- og banetunnel under vand. Tunnelen vil forkorte rejsetiden mellem København og Hamborg til to en halv time, og strækningen Rødby-Puttgarden vil tage kun syv minutter.

Danmark har ansvaret for projektet, som involverer entreprenørfirmaer fra flere lande. Det fremhæves, at projektet uddanner fremtidens håndværkere med mindst 500 lærlinge. Andreas Madsen, en procesoperatørlærling, holder tale og beskriver sit arbejde med betonproduktionen til tunnel-elementerne.

Indvielsen afsluttes med, at Kong Frederik X afslører en mindeplade og en tidskapsel fyldt med genstande og hilsner fra de tilstedeværende – en tidskapsel, som først åbnes om 50 år. Denne markering symboliserer en milepæl i Danmarkshistorien og fremhæver samarbejdet mellem Danmark og Tyskland.

Videoen giver et indblik i det store infrastrukturelle projekt og de mange mennesker, der arbejder på at gøre Femern Bælt-forbindelsen til virkelighed.


Flere videoer om særlige steder på Lolland og Falster